Scuba diving

327 produse
327 produse

Scuba diving, un sport din ce în ce mai la modă în zilele noastre


Unul dintre cele mai moderne sporturi în zilele noastre și cel mai apreciat în aceeași măsură atât de către persoanele de gen masculin cât și de către reprezentantele sexului frumos este scuba diving. Pentru a putea practica scuba diving mai întâi de toate trebuie să știm foarte bine să înotăm iar mai apoi să luăm lecții particulare cu instructori autorizați din țară sau din străinătate care ne pot ajuta să învățăm la perfecție să practicăm acest sport acvatic. Activitatea de scuba diving este de fapt înotatul sub apă iar pentru a putea practica acest sport medicii din țară și cei de peste hotare ne recomandă să fim atenți să nu avem probleme cu inima. Înotatul sub apă se practică încă din antichitate chiar dacă această activitate fizică nu purta denumirea de scuba diving. Cu timpul, scufundarea a devenit un sport mondial. Înotul subacvatic nu poate fi făcut de către oricine, scufundătorul trebuie să utilizeze un aparat special de scufundare care îl ajută să respire sub apă, aparat care poartă denumirea de scuba set, de aici și numele acestui sport. Acest set de scuba permite scufundătorului să fie independent de aerul din atmosferă, el putând respira sub apă pe toată durata scufundării atât timp cât există un volum de aer în butelia ținută în spate de către cel care practică scuba diving. În această butelie se găsește un amestec de gaze de obicei cu aer comprimat, gazuri care le permit scufundătorilor să aibă o rezistență subacvatică cât mai bună. În cazul în care cel care practică scuba diving este obișnuit să facă mai multe scufundări repetate, în comerț găsim de achiziționat butelii cu gazuri ce au un aport scăzut de azot astfel încât activitatea de scuba diving să fie cât mai ușoară posibil din punctul de vedere al respirației scufundătorului.

De ce avem nevoie pentru a practica scuba diving

Pentru a practica scuba diving mai întâi de toate avem nevoie de aprobarea medicului de familie. În al doilea rând este foarte important să știm să înotăm cât mai bine și să luăm lecții private de la un instructor autorizat de scuba diving. De asemenea, pentru a practica scuba diving avem nevoie de un echipament special vestimentar, un supracombinezon realizat dintr-un material care nu absoarbe apa și care se usucă extrem de repede. De altfel, pentru a practica scuba diving mai avem nevoie de următoarele echipamente - o pereche de labe de înot, o geantă pentru scufundări în care să putem așeza obiectele de care avem nevoie atunci când înotăm sub apă, un set de butelii, botoși pentru scufundări, un calculator de scufundări, o plasă de vânătoare, o centură, ochelari de protecție sub apă, o lanternă, un tub de respirare, un inel de agățare pești și multe altele ce pot fi achiziționate din magazinele locale de specialitate.

Locuri de unde putem achiziționa echipament special pentru scuba diving


În magazinele locale de specialitate sau în unele raioane de din malluri se găsesc de achiziționat echipamente speciale pentru scuba diving. Cu toate acestea, profesioniști din domeniu ne recomandă ca înainte să cumpărăm aceste echipamente pentru scuba diving din magazinele locale de specialitate să apelăm mai întâi la ofertele din mediul virtual.

Review-uri (0 Review-uri)

Nu exista review-uri in acest moment.

Fii primul care scrie un review!

Ai utilizat acest produs?

Spune-ti parerea!

Adauga review