Yoga si Pilates

489 produse
489 produse

Cine practică yoga și pilattes?


Nu orice persoană este dispusă sa facă exerciții fizice. Din vina lipsei de timp și uneori chiar din lene, unii dintre noi preferăm să uităm cât de important este să facem mișcare de câte ori avem posibilitatea. Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru întreținerea în parametri normali a sănătății corpului nostru dar și a minții. Tocmai de aceea este necesar ca măcar o dată pe săptămână să practicăm un sport, indiferent de natura acestuia și astfel să avem grijă de sănătatea noastră. În cazul în care nu dorim să practicăm un sport de performanță, putem să ne orientăm spre yoga sau pilates ori chiar spre amândouă, în funcție de timpul pe care îl avem la dispoziție. Este o mare greșeală să crezi că yoga și piltes sunt două sporturi asemănătoare, ele fiind total diferite.

Astfel, yoga este o activitate fizică care combină diferite exerciții cu meditația iar pilates este o activitate fizică mai modernă care ajută la menținerea sănătății, respectiv la întărirea centrului de greutate al corpului, la alungirea coloanei vertebrale și la stabilizarea acesteia precum și la dezvoltarea echilibrului organismului uman dar și a forței celui care practică pilates.
Chiar dacă yoga si pilates sunt asemănătoare în unele privințe este indicat ca înainte să practicăm oricare dintre aceste două activități fizice să apelăm la sfaturile și recomandările unui profesionist din domeniu care ne poate spune ce sport ni se potrivește mai bine, respectiv yoga sau pilates. Pilates ajută în general la menținerea tonusului organismului, la dezvoltarea unui corp armonios și la îmbunătățirea mișcării sau a poziției.

De partea cealaltă stă yoga, cea care implică exerciții asemănătoare cu pilates însă în combinație cu mintea, respectiv cu meditațiile. În concluzie, indiferent spre ce activitate fizică ne îndreptăm atenția, respectiv spre yoga sau pilatus, cert este că practicând-ule putem beneficia de o minte mai agilă, de o poziție a corpului mai bună, de forță, flexibilitate, de o respirație mai bună și de mai multe beneficii mentale. De asemenea, atât yoga cât și pilates sunt exerciții fizice recomandate de către medicii specialiști din țară și din străinătate celor care își doresc să scadă în greutate fără să urmeze un regim alimentar drastic.

De ce avem nevoie pentru a practica yoga și pilates

Atât dacă practicăm yoga cât și pilates, avem nevoie în primul și în primul rând de o vestimentație pe măsură. Astfel, articolele de îmbrăcăminte - încălțăminte și accesoriile aferente acestora trebuie să fie fabricate din materiale de cea mai buna calitate, din textile care nu absorb transpirația și care lasă corpul să respire. În momentul în care ne referim la echipamente pentru a practica yoga și pilates, vorbim despre - saltele speciale pentru practicarea exercițiilor fizice, perne, mingi medicinale cu diferite greutăți, cercuri de tonifiere pentru pilates, gantere etc Astfel, în funcție de activitatea fizică pe care o practicăm, yoga sau pilates, în comerț găsim de achiziționat absolut tot ce avem nevoie pentru aceste activități fizice.

Catalogul nostru sports-mall.ro reunește oferta celor mai importante magazine online de
profil, pentru ca alegerea ta să fie cât mai ușoară.Review-uri (0 Review-uri)

Nu exista review-uri in acest moment.

Fii primul care scrie un review!

Ai utilizat acest produs?

Spune-ti parerea!

Adauga review